Arte Eventos Ilustración y fotografía

Diumenge al Saló del Còmic

Diumenge, 6 de març. Plou a València. La gent fa dies que tonteja amb la primavera, ficant-se mànega curta baix la dessuaora o amb la combinació de brusó i ulleres de sol a les mascletades. Però fa poc que febrer va tancar persiana i amb aquest oratge plujós fa fred. No obstant això, els fans del còmic tenen una cita ineludible. Des  del divendres 4 la Fira de València acull l’última edició del seu Saló del Còmic, un event on els amants del còmic, la il·lustració i la ciència ficció despleguen tot el seu potencial. L’última edició fou en 2020, pocs dies abans del confinament per la Còvid-19. Aquella edició, amb cartell del famós il·lustrador Salva Espín, va rebre 25.000 persones a la Fira i aquest any la organització estima que s’ha superat notablement l’aforament.

L’ambient és festiu, abans d’entrar al recinte firal, ja es veuen adults amb xiquets i xiquetes disfressades de les seues heroïnes preferides. També un fum de gent fent cosplays amb tot luxe de detall. En ticar l’entrada, s’obrin les portes a un mon màgic i uns soldats imperials et donen la benvinguda al paradís de la il·lustració i la historieta. El Saló consta de vora 20.000 m2 d’ exposició. És un lloc on editorials i autors visibilitzen el seu treball i mantenen un contacte estret amb els seus seguidors. També és un espai on gaudir de nombroses exposicions, activitats i zones de jocs per a totes les edats.

Aquesta edició s’ha apostat per instal·lar una zona dedicada al Còmic Valencià, on hi han firmes d’autors locals, a més de llibreries especialitzades en còmic i novel·la gràfica. A nivell global, cal destacar els estands de Norma Editorial, Planeta, Penguin Random House o ECC Ediciones. Aquesta última, compta amb un espai exclusiu molt centrat en la promoció de l’última pel·lícula de DC, ‘The Batman’, i els còmics en els que han basat el film. El fandom de ‘The Batman’ està molt present a la convenció ja que molts assistents acudeixen vestits de Batman, Catwoman, Enigma, el Joker o Harley Quinn. Cal destacar també el gran protagonisme que tenen els animes en aquestes cites, ja que aquesta literatura desperta un gran interès al públic i es molt popular en matèria de cosplay.

Promoció dels còmics als que es basa ‘The Batman’ al Saló del Còmic

El cartell, elaborat per l’artista valenciana Cristina Durán, fa honor a un dels elements més emblemàtics de la nostra ciutat: les gàrgoles. Amb el seu estil inconfusible i fent ús dels colors de la bandera (blau, roig i groc), el cartell ha sigut tot un èxit. Tant és així que la cervesa Alegria, en col·laboració amb El Saló, ha fet de la proposta de Durán una etiqueta especial per a l’ocasió.

L’organització també ha destacat per la elaboració d’un mural solidari que es subhastarà per recaptar fons per a la campanya «Emergència Ucraïna» junt amb l’ONG «Junts per la vida».

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: